Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát ze zelených lístků, nektarinek a kozího sýra
Salát ze zelených lístků, nektarinek a kozího sýra
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát ze zelených lístků, nektarinek a kozího sýra

4.2/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2009 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 54 g
Tuky 166 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá páteční večeře, lákavá na pohled. Podávejte s křupavým chlebem nebo bagetou.

Suroviny

loupané
nakrájené na plátky
lze nahradit jinou listovou zeleninou
Na zálivku
med 1 PL
balzamikový ocet 2 PL
cibule ½ ks
najemno nakrájená
olivový olej 120 ml
extra panenský
sůl
pepř

Postup

1

Přísady na zálivku prošlehejte v misce. Mandle nasucho opatrně opražte v pánvi.

2

Salátové listy a nektarinky rozdělte na čtyři talíře, rovnoměrně zakapejte zálivkou a navrch nasypte kozí sýr a mandle. Poprašte pepřem, případně dosolte.

Kouzelná přísada:
Ocet balsamico pochází z italského města Modena, kde se už po staletí vyrábí až několikaletým zráním v sudech. Získává tím výrazné aroma a lehce sirupovitou konzistenci. Zásadně se neředí vodou a k dochucení jídla stačí jenom pár kapek. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/8

Komentáře

25.04.2008 16:14
je rychly a chutny a ovocie v nom posobi velmi osviezujuci. hodi sa aj ako doplnok k hlavnemu jedlu. kozi syr, kedze je pomerne drahy, sa da nahradit fetou, alebo obycajnym bielym syrom na salat, chuti rovnako. Taktiez namiesto nektariniek sa daju pouzit broskyne (najlepsie z konzervy)

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...