Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sardinky na chlebu s citronovou majonézou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2989 kcal
Bílkoviny 354 g
Sacharidy 26 g
Tuky 189 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vznik tohoto bleskového receptu je jednoduchý. Přivezli jsme si z dovolené jako suvenýr sardinky. Když na ně konečně došlo, chtěli jsme z nich udělat pomazánku, ale když jsme konzervy otevřeli, byly tak krásné, že rozetřít je do pomazánky by byla věčná škoda. A tak spatřila světlo světa jednoduchá, ale božská letní večeře – topinky s citronovou majonézou, rychlonakládanou zeleninou, sardinkami a čerstvou petrželkou. Ochutnejte taky, skvělé sardinky seženete i tady.

Suroviny

majonéza 6 PL
nastrouhaná najemno
česnek ½ stroužku
oloupaná
petrželka snítky
několik snítek hladkolisté petrželky, rozdělené na lístky
bulva nakrájená na tenké proužky
ředkvičky 4 ks
nakrájené na plátky
olivový olej 2 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
sardinky (konzerva) 3 konzervy
filety uzených sardinek

Postup

1

Do misky vložte majonézu. Z citronu ostrouhejte kůru, odměřte 2 lžičky a vmíchejte do majonézy (zbylou kůru můžete schovat do mrazáku a použít třeba do těst při pečení). Přidejte do majonézy špetku mleté papriky. Česnek nastrouhejte na jemném struhadle a rovněž vmíchejte do majonézy.

2

Ve střední míse smíchejte petrželku, proužky fenyklu a plátky ředkviček. Z citronu vymačkejte asi 1 lžíci citronové šťávy, přidejte olivový olej, osolte, opepřete a metličkou prošlehejte na zálivku. Zálivku promíchejte s fenyklem a ředkvičkami.

3

Každý krajíc opečte nasucho (nebo podle chuti na troše rostlinného oleje) na pánvi. Potřete jej 2 lžícemi majonézy. Navrch položte 3 kusy sardinek a posypte ochucenou zeleninou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/9

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč