Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tradiční segedínský guláš
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 189
Do 90 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5685 kcal
Bílkoviny 249 g
Sacharidy 450 g
Tuky 303 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Den uleželý je nejlepší! Segedínský guláš je klasika, která potěší všechny milovníky kysaného zelí. Příloha je na vás, je vynikající s knedlíkem, ale pochutnáte si na něm i s čerstvým křupavým chlebem.

Suroviny

kmín 1 ČL
drcený
česnek 4 stroužky
sůl
vývar hovězí 1,2 l
zelí kysané bílé 400 g
pepř
čerstvě mletý
k podávání
k podávání

Postup

1

V hrnci na rozpáleném sádle osmahněte najemno nakrájenou cibulku dozlatova. Pak přisypte drcený kmín.

2

Přidejte na kostky pokrájené maso a orestujte ho, aby se zatáhlo. 

3

Přidejte prolisovaný česnek, osolte, zaprašte moukou a zhruba minutu restujte.

4

Maso posypte paprikou a krátce ji opečte, aby se rozvoněla. 

5

Zalijte polovinou vývaru, přidejte bobkové listy a na mírném ohni duste pod pokličkou zhruba 30 minut do poloměkka. Pak přidejte pokrájené zelí s trochou šťávy a zbylý vývar. Za občasného míchání duste, až je maso měkké.

6

Vmíchejte smetanu pro zjemnění a na mírném ohni provařte zhruba 5 minut, aby se chutě spojily. Osolte a opepřete. Podávejte ozdobené lžící zakysané smetany a s houskovým knedlíkem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Komentáře

03.12.2021 20:10
V surovinách není uvedena mletá sladká paprika, ale v postupu ano. Dal jsem PL lžíci a přidal 6 kuliček nového koření.
14.12.2021 09:29

Dobrý den, pane Hanuši,
děkujeme za upozornění. Paprika v surovinách byla, ale nebyla uvedena tučně, takže se tam, chudák, úplně ztratila. Vše už by mělo být nyní v pořádku. A děkujeme za tip na nové koření, příště vyzkoušíme.

Ještě jednou moc děkujeme a přejeme krásné svátky,
redakce Apetitu

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč