Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sirup z třešní a meduňky & alko a nealko koktejl
Sirup z třešní a meduňky & alko i nealko koktejl
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sirup z třešní a meduňky & alko a nealko koktejl

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Na cca 1 l sirupu a 1 alko i nealko koktejl

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1660 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 380 g
Tuky 0 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud máte na zahradě meduňku, poroste vám jako plevel podobně jako máta a vždycky ji zbyde dost do sirupů. Meduňka má všeobecně zklidňující účinky, hlavně na nervy, sáhněte po ní, když budete mít náročný den i ve chvílích, kdy se budete chtít dobře vyspat. Jako inspiraci jsme pro vás připravili i 2 varianty koktejlu, jeden s alkoholem – Cherry Sherry Cobbler, jeden bez alkoholu – třešňovo-meduňkové iced tea. 

Suroviny

Na sirup z třešní a meduňky
vypeckované
meduňka 20 lístků
Na Cherry Sherry Cobbler
sherry 20 ml
sladké
vermut 20 ml
Cinzano rosso nebo jiný sladký vermut
cukrový sirup 30 ml
z třešní a meduňky (viz výše)
Na třešňovo-meduňkové iced tea
čaj 50 ml
černý, vychladlý
cukrový sirup 20 ml
z třešní a meduňky (viz výše)

Postup

Sirup z třešní a meduňky

1

Třešně rozmixujte, dejte do uzavíratelné sklenice, přidejte meduňku, zavřete a nechte v lednici 48 hodin uležet. Poté sceďte a skladujte v lednici.

NĚCO NAVÍC
„Hmotu, která zbyla v sítku, můžete rozetřít na plech vyložený pečicím papírem a při nízké teplotě okolo 80 °C usušit v troubě (přibližně 3 hodiny). Vznikne skvěle navoněná třešňová ,kůže‘, kterou koktejl můžete ozdobit a následně ji sníst,“ radí barman Pavel Sochor. 

Cherry Sherry Cobbler

2

Do sklenice vložte led a postupně vlijte všechny ingredience, důkladně promíchejte.

Třešňovo-meduňkové iced tea

3

Do sklenice vložte led a postupně vlijte všechny ingredience, důkladně promíchejte. Ozdobte třešní a meduňkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/8

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč