Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Skořicová buchta s čokoládou a oříšky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 164
Do hodiny Snadné 15 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4766 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 463 g
Tuky 280 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skořicová buchta s čokoládou a oříšky je naprostá slast. Už jen ta kombinace skořice s čokoládou, to je aromatická bomba! A k tomu prakticky instantní příprava - jen vše zamíchat ručním šlehačem a je to. Recept je vážně jednoduchý, tak honem, už zapínejte troubu a skořicovou buchtu si upečte.

Suroviny

máslo 180 g
pokojová teplota, na kousky
přírodní
vejce 3 ks
velká
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
Na posypání
tmavá čokoláda 100 g
ideálně 70%, nasekaná
přírodní
sekané - lískové, pistáciové, mandle atd.

Postup

1

Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Dno pekáče o rozměrech 18 x 27 cm vyložte pečicím papírem. Všechny suroviny na těsto dejte do mísy a nejlépe ručním elektrickým šlehačem je prošlehejte na krémovitou směs.

2

Vlijte těsto do pekáče a stejnoměrně rozetřete. Posypte kousky čokolády, skořicí, cukrem i oříšky a lehce je zatlačte do těsta. Vložte do trouby a pečte asi čtyřicet minut, aby těsto vyběhlo a bylo na dotek pevné.

3

Nechte čtvrt hodiny chladnout v pekáčku, nejlépe na mřížce, a pak krájejte na kostky.

Jak uchovat buchtu?
Zabalená v alobalu a v chladu vydrží tahle extrémně voňavá buchta s křupavým povrchem až čtyři dny. Naše redakční testování ale naznačilo, že spíš ani nestačí vychladnout – a trouba taky ne.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/3

Komentáře

09.11.2020 21:27

Tahle buchta mě zklamala. Centimetrová tuhá suchá placka místo těsta, skořice tam ani nebyla cítit, protože všechno přebila čokoláda. Cukru jsem dala méně, jak bylo uvedeno v komentářích. Jediné dobré na tom byly oříšky. Každopádně tuto buchtu už určitě dělat nebudu.

29.01.2015 13:46

Je to skvělá buchta, hledala jsem něco narychlo. Místo krystal cukru jsem dala trochu moučkového a děcka milují sladké, moc jim chutnalo.

01.12.2009 09:41
Moc dobrá buchta, i já se přikláním k tomu, vynechat cukr na posypání, vůbec není třeba, spíš tam vadí. Čokoládu používám hořkou - na vaření nebo jaká zrovna je (hořké se u nás moc nejí, ale na buchtu je nejlepší), pro zrychlení používám plátky mandlí (zakoupené v obchodě) - pak je to opravdu rychlovka a mňamka.
10.10.2009 22:24
Protože tady někteří píší, že buchta je moc sladká, dala jsem do těsta i na posypání vždy o 5 dkg méně cukru a bylo to výborné. Buchtička je moc dobrá.
09.03.2009 11:47
Do těsta jsem dala méně cukru a buchtu jsem sypala plátky mandlí, všem velmi chutnala.
29.01.2009 03:00
Tahle buchta je nejlepší ještě teplá po vytažení z trouby. Upřímně řečeno - studenou ji skoro ani neznám, tak rychle se většinou sní ;-)
27.01.2009 08:45
Vynikající recept. Dělám bez oříšků (alergie), a protože miluju skořici, dávám do těsta jeden skořicový cukr, navrch jen trochu posypu. Výborná! Včera večer jsem pekla a dnes ráno jsou na pekáči poslední dva kousky :o))
24.10.2008 06:46
Ubrala jsem cukr do těsta, na posypání jsem použila jen jeden vanilkový cukr, plátky mandlí, nasekané vlašské ořechy a čokoládu a úspěch byl velký. Cukr opravdu doporučuji ubrat.
25.07.2008 18:50
Buchta byla výtečná, dala jsem polovinu cukru a cukr na posypání jsem nepoužila vůbec. Móóóc dobrá:-)))
21.10.2007 18:47
Buchta dobrá ale příště cukr na posyp úplně vynecháme.Jinak moc dobrá,voňavá.....=}

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...