Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Skořicový crème brûlée
ZDROJ: Apetit
sdílet:
2.6/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3211 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 234 g
Tuky 218 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Milujete vůni skořice? Ochutnejte tenhle šarmantní francouzský dezert!

Suroviny

mléko 190 ml
skořice 1 svitek
co nejjemnější, množství rozdělené na 70 a 90 g
rozpuštěná

Postup

1

Zahřejte troubu na 160/140 °C. Všechnu smetanu, mléko a skořici vložte do rendlíku na mírný oheň a pomalu prohřívejte těsně pod bod varu. Odstavte.

2

Žloutky a 70 g cukru utřete do zhoustnutí a zesvětlání. Zalijte ohřátou skořicovou směsí (svitek vyjměte) a prošlehejte. Vše přesuňte zpět do rendlíku a na mírném ohni 6–8 minut míchejte tak dlouho, až se pudink udrží na zadní straně lžíce. Sejměte z ohně a vmíchejte do rozpuštěné čokolády. Směs vlijte do dvou ohnivzdorných misek o objemu cca 500 ml a umístěte je do hlubší zapékací nádoby. Pak do ní vlijte tolik vody, aby sahala do poloviny výšky misek. Pečte čtyřicet minut, až pudinky zpevní. Misky vyjměte z pekáče, tři hodiny chlaďte.

3

Každý pudink posypte dvěma lžičkami cukru a zkaramelizujte.

Škola vaření: crème brûlée

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč