Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Skořicový sirup
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 47
Do 30 minut Velmi snadné Na 600 ml sirupu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1720 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 417 g
Tuky 1 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je skvělý do svařeného vína a horkého cideru i jen tak do vody, zastudena, v podobě domácí skořicové limonády. 

Suroviny

krystalový cukr 200 g
hnědý cukr 200 g
neloupaný, na plátky
skořice 4 svitek

Postup

1

Oba cukry rozpusťte v pánvi se silnějším dnem a nechte zkaramelizovat. Pak je zalijte 600ml vody s několika kapkami citronové šťávy, přidejte nakrájený pomeranč a skořicové svitky a nechte 20 minut provařit na mírném plameni.

2

Nechte zchladnout, přefiltrujte přes jemné sítko a naplňte do dobře vymytých lahviček. Skořici můžete, ale nemusíte vhodit do naplněných lahviček – zvýrazní se tím ještě chuť a zároveň bude sloužit jako ozdoba.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/12

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...