Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Škvarková pomazánka s jarní cibulkou
Škvarková pomazánka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Škvarková pomazánka s jarní cibulkou

4.6/5 Počet hodnocení: 113
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2366 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 44 g
Tuky 215 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mleté a ochucené škvarky jsou zcela bezkonkurenční.

Suroviny

studené
vejce 2 ks
vařená natvrdo, nastouhaná nahrubo
nastrouhané nahrubo
jarní cibulka 4 ks
bílá část nakrájená nadrobno, zelená na kolečka + navíc na ozdobení
hořčice plnotučná 2 PL
majonéza 3 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
k podávání

Postup

1

Škvarky umelte najemno v mlýnku na maso, promíchejte s vejci, okurkami, nakrájenou jarní cibulkou, hořčicí a majonézou, osolte a opepřete.

2

Škvarkovou pomazánku podávejte s čerstvým chlebem a ozdobenou zbylou jarní cibulkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/2

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...