Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2/5 Počet hodnocení: 41
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 509 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 78 g
Tuky 20 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zdravý zob k televizi i skvělý dárek přo přátele.

Suroviny

dýňová semínka
z jedné dýně
sůl ¼ ČL
kmín ¼ ČL
mletý
skořice ¼ ČL
zázvor (mletý) ¼ ČL
chilli sušené 1 špetka

Postup

1

Na tuhle chuťovku (je ideální třeba k vínu) v míse promíchejte 3 lžíce krupicového cukru, ¼ lžičky soli, ¼ lžičky mletého kmínu, ¼ lžičky skořice, ¼ lžičky zázvoru a špetku chilli koření.

2

Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem rozpalte 1½ lžíce burákového oleje, vhoďte do něj semínka z jedné dýně, přidejte 2 lžíce krupicového cukru a míchejte asi minutu, až se začne cukr rozpouštět a semínka karamelizovat.

3

Pak je přesuňte do mísy s kořením a pořádně promíchejte. Nechte vychladit.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...