Jednoduchý cibulový koláč se zakysanou smetanou a slaninou rozhodně musíte vyzkoušet. Vydatný koláč z kynutého těsta ve švábském stylu totiž chutná naprosto fantasticky!
Suroviny
Postup
Otevírací dortovou formu vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou.
Na kynuté těsto prosejte mouku do mísy, přidejte sušené droždí, vlažnou vodu, mléko a cukr. Začněte hníst těsto a postupně přidávejte olej a sůl. Hněťte 10 minut, dokud není těsto hladké.
Těsto přikryjte utěrkou a nechte 30 minut kynout na teplém místě.
Těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše a přeneste do formy. Urovnejte a vytvořte 4 cm vysoký okraj.
Na cibulovou náplň oloupejte cibuli a nakrájejte ji na jemná kolečka. Na pánvi rozehřejte olej. Cibulové kroužky osmahněte spolu s kostičkami slaniny, vložte do mísy a nechte vychladnout.
K vychladlé cibuli přidejte zakysanou smetanu, vejce a strouhaný sýr. Směs dochuťte a vše dobře promíchejte. Předehřejte troubu na 180°C.
Cibulovou směs nalijte na připravené těsto a pečte 40 minut. Po upečení nechte cibulový koláč mírně vychladnout a podávejte ho vlažný.
Fotografie a recept převzaty z Das Kochrezept.