Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 46
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3134 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 115 g
Tuky 244 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Variaci na slavný lotrinský quiche si dejte se sklenkou bílého vína.

Suroviny

nebo křehké
olej 1 ČL
houby 250 g
čerstvé hřiby na plátky
slanina 100 g
na malé kostičky
česnek 1 stroužky
drcený
vejce 3 ks
nastrouhaný
tymián 3 snítky
lístky
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C.

2

Listové těsto rozválejte a vyložte jím koláčovou formu včetně boků (klidně je může přesahovat, protože těsto z nich mívá tendenci ‚sjet’) a dejte na 5 minut do trouby, aby  lehounce zezlátlo.

3

Mezitím v pánvi na oleji a másle opečte slaninu s houbami a česnekem dozlatova.

4

Přebytečný tuk slijte a směs přesuňte do mísy.

5

Přimíchejte smetanu, vejce, sýr, tymián a muškátový oříšek. Podle chuti osolte a opepřete.

6

Směs vlijte do předpečeného korpusu, troubu ztlumte na 180 °C a pečte asi 20 minut, až náplň zpevní.

7

Před podáváním nechte koláč vychladnout.

 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/8

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...