Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Šlehačková roláda s jahodami
Šlehačková roláda s jahodami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Šlehačková roláda s jahodami

4.1/5 Počet hodnocení: 25
Do 30 minut Snadné Na 1 roládu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2364 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 110 g
Tuky 181 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Recept na tuhle roládu mám od své moravské babičky Jarmilky. Je neuvěřitelně lehká, tak akorát sladká a skvělé na ní je, že je úplně bez mouky,“ prozrazuje bývalá šéfredaktorka Apetitu Lucie Králová, která roládu zařadila i do své kuchařky!

Suroviny

vejce 5 ks
žloutky a bílky oddělené
sůl 1 špetka
tuk
na vymazání plechu
Na dokončení
ušlehaná
čerstvé, nakrájené nadrobno – mimo sezonu je zkuste nahradit např. mletými vlašskými ořechy

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Z bíl-ků a špetky soli ušlehejte sníh, aby tvořil lesklé špičky.

2

Žloutky vyšlehejte s moučkovým cukrem do světlé pěny, přidejte kakao a zlehka vmíchejte připravený sníh.

3

Nadýchané těsto rovnoměrně rozetřete na plech vymazaný silnou vrstvou tuku a pečte asi 10 minut dorůžova. Ihned po upečení plát několikrát srolujte a opět rozrolujte pomocí čisté utěrky a srolovaný ho pak nechte vychladnout. Tak si korpus zachová pružnost.

 
4

Vychladlou roládu opatrně rozviňte, potřete ušlehanou smetanou, posypte nakrájenými jahodami (nebo mletými ořechy), znovu srolujte a dejte vychladit. Potom ji krájejte na plátky a podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/5

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč