Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Smažená rýže s vejci
ZDROJ: Olive Magazine
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 79
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3416 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 426 g
Tuky 150 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud hledáte rychlou, levnou a lahodnou večeři, potom jste ji právě našli. Jednoduše osmažte zeleninu s rýží a sojovou omáčkou a máte skvělé jídlo z jedné pánve. 

Suroviny

rýže 500 g
rostlinný olej 100 ml
vejce 4 ks
zázvor (čerstvý) 2 PL
pepř 1 ČL
mražená zelenina 250 g
sójová omáčka tmavá 1 PL
+ na dochucení
sůl
podle chuti

Postup

1

Přiveďte k varu 2 litry vody, přidejte rýži, jemně promíchejte a vařte 10 minut na vysoký stupeň. Přebytečnou tekutinu sceďte a rýži nechte vychladnout. Během chladnutí ji občas promíchejte vidličkou, aby se neslepila.

2

Ve velkém woku rozehřejte 50 ml oleje, rozklepněte do něj dvě vejce a rychle míchejte.

3

Přidejte polovinu nakrájené cibule, 1 lžíci nastrouhaného zázvoru, 1 lžičku pepře a opékejte 2 – 3 minuty.

4

Přidejte polovinu mražené zeleninové směsi a smažte dalších 5 minut za stálého míchání.

5

Vhoďte polovinu vychladlé rýže a jemně míchejte (nebo prohazujte) dalších 5 minut, dokud se rýže neprohřeje.

6

Zakápněte půl lžící tmavé sójové omáčky a jemně promíchejte, a v případě potřeby dosolte nebo ještě dochuťte sójovou omáčkou a pepřem.

7

Opláchněte wok a postup opakujte s druhou polovinou surovin.

Zdroj: Olive Magazine

 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...