Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Smažené kuře karaage a coleslaw s ananasem
Smažené kuře karaage a coleslaw s ananasem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Smažené kuře karaage a coleslaw s ananasem

4.2/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2382 kcal
Bílkoviny 171 g
Sacharidy 178 g
Tuky 105 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavé kousky smaženého kuřete a svěží salát spolu krásně kontrastují. Ideální kombinace nejen na večeři, ale i na večírek!

Suroviny

kuřecí stehenní řízky 800 g
sůl
nebo sake (lze nahradit i bílým vermutem)
sójová omáčka 3 PL
nejlépe tamari
zázvor (čerstvý) 1 PL
pouze šťáva z čerstvě nastrouhaného zázvoru
česnek 2 stroužky
prolisované
vejce 1 ks
rozšlehané
škrob 8 PL
bramborový
rostlinný olej
na smažení
k podávání
Na salát
sůl
mrkev 3 ks
střední, na nudličky
ananas ½ ks
čerstvý, nakrájený na tenké trojuhelníčky
jarní cibulka 3 ks
na tenká kolečka
rýžový ocet 3 PL
sójová omáčka 1 PL
med 1 PL
šťáva vymačkaná
sezamový olej 2 PL
koriandr čerstvý 1 svazek
otrhané lístky

Postup

1

Maso nakrájejte na kousky o velikosti většího sousta a lehce osolte. Smíchejte v misce sake, sójovou omáčku, šťávu ze zázvoru a česnek. Přidejte kuře a obalte je v marinádě. Odložte do chladu a nechte marinovat nejméně 20 minut.

2

Na salát nakrouhejte zelí, promačkejte každý druh zvlášť se solí, aby zkřehlo. Promíchejte s mrkví, ananasem a cibulkou. Na zálivku prošlehejte tekuté přísady a vmíchejte do salátu. Nechte 30 minut v chladu, před podáváním sypte koriandrem.

3

Kuře vyjměte z marinády a nechte okapat. Přidejte k masu vejce a škrob, promíchejte, aby se kousky obalily. Zahřejte v rendlíku vyšší vrstvu oleje a po dávkách smažte dokřupava. Odkládejte na ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Jezte horké s klínky limety a salátem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/12

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč