Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Smažené marinované králičí řízky
Smažené marinované králičí řízky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Smažené marinované králičí řízky

4.3/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1790 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 174 g
Tuky 56 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemné a lehké králičí maso získá v marinádě velmi lahodnou chuť a krásně zvláční. Výsledek: šťavnatý poklad ve zlatavém obalu.

Suroviny

Na řízky
vykoštěná stehna (řízky), omyté a osušené
sůl
strouhanka 100 g
vejce 2 ks
rozšlehaná
citron 4 plátky
na ozdobu
rostlinný olej
na smažení
Na marinádu
malé, jemně nasekané
česnek 3 stroužky
prolisovaný
pepř ¼ ČL
mletý
pepř citronový 1 špetka
rozmarýn ½ ČL
mletý
z půlky většího citronu

Postup

1
Naklepané a na okrajích naříznuté řízky v misce přelijte smíchanými surovinami na marinádu, přikryjte a nechte v chladu marinovat.
2

Řízky z obou stran osolte, poprašte moukou, obalte ve vejcích a prosáté strouhance. Ve vyšší vrstvě oleje (ke slovu může přijít i fritovací hrnec) řízky zvolna osmažte dozlatova.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

02.09.2007 13:18
Recept se nachází v č.6/05, str.49

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...