Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Smaženky z jarní cibulky & bylinková omáčka
Smaženky z jarní cibulky & bylinková omáčka
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Smaženky z jarní cibulky & bylinková omáčka

5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1460 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 219 g
Tuky 22 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pozor, indické cibulové smaženky bhaji jsou prudce návykové!

Suroviny

římský kmín 1 ČL
mletý
koriandr mletý 1 ČL
hořčičné semínko 2 ČL
černé
sůl mořská ½ ČL
+ navíc k podávání
(ležák), vychlazené
jarní cibulka 250 g
(zhruba 12 kousků), na šikmé plátky
na tenké plátky
rostlinný olej
na smažení
Na omáčku k namáčení
máta svazek
otrhané lístky
koriandr čerstvý svazek
lístky nadrobno
zelená, nadrobno
zázvor (čerstvý) 3 cm
cca, oloupaný, nadrobno
římský kmín špetka
mletý

Postup

1

Do velké mísy nasypte cizrnovou mouku, hladkou mouku, koření a sůl, pak postupně vešlehejte pivo, aby vzniklo těstíčko. Vmíchejte jarní cibulky a šalotky.

2

Na omáčku rozmixujte všechny přísady se 2–3 lžícemi studené vody najemno.

3

Rendlík naplňte maximálně z 1/3 olejem a rozehřejte na 180°C (kostka bílého pečiva zhnědne za 30 sekund). Pak do oleje opatrně spouštějte vrchovaté lžíce těstíčka. Smažte po dávkách 3–4 minuty, do křupava a zlatohněda. Osušte na papírových utěrkách, osolte a udržujte teplé v mírně rozehřáté troubě. Podávejte s omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...