Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Smetanové noky s klobáskou
Smetanové noky s klobáskou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Smetanové noky s klobáskou

4.7/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2670 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 206 g
Tuky 159 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Noky, klobásky a smetanová rajčatová omáčka? Tohle si nenecháme ujít, prakticky už sedíme u stolu. Noky do tohoto jídla není vůbec potřeba předvářet, protože se uvaří přímo v omáčce. Díky tomu při vaření zašpiníte jen jedinou pánev!

Suroviny

rostlinný olej
na opékání, podle potřeby
tepelně neopracovaná (chipolata, sausages, salsiccia...), nakrájená na cca 2,5cm kousky
cibule ½ ks
nakrájená nadrobno
česnek 4 stroužky
nadrobno
gnocchi bramborové 500 g
1 balení
bazalka 1 hrst
natrhaná
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Do hlubší pánve na středním až silném ohni nalijte podle potřeby trochu oleje (záleží na typu pánve) vsypte klobásku a cibuli a opékejte 7–10 minut, aby pořádně zezlátly, podle potřeby míchejte. Pak vsypte česnek a půl minuty opékejte, aby se rozvoněl. Podlijte vínem a nechte krátce odpařit (minutu dvě). 

2

Vlijte rajčata a smetanu a vsypte noky, přiklopte. Jakmile začne směs bublat, zmírněte oheň na střední. Vařte 5 minut. 

3

Odklopte, pořádně promíchejte a vařte ještě pár minut, aby byly noky měkké tak akorát a omáčka hustá podle vašich představ.

4

Vmíchejte najemno nastrouhaný parmazán a bazalku, podle chuti osolte a opepřete. 

NĚCO NAVÍC 
Noky vydrží v chladničce do druhého dne. Můžete si je však až na měsíc zamrazit – v tom případě do porcí k tomu určených nedávejte čerstvou bazalku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/10

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč