Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Snadná mrkvová bábovka
Snadná mrkvová bábovka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Snadná mrkvová bábovka

4.1/5 Počet hodnocení: 49
Do 75 minut Velmi snadné Na 1 bábovku

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3367 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 405 g
Tuky 157 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na tuto zajímavou bábovku jsme narazili na italské stránce s recepty. Uhranula nás zářivou barvou, hladkou strukturou těsta i výraznou mrkvovou chutí. Je jemná a vláčná, prostě dokonalá. Příprava je hračka, neobejdete se však bez mixéru.

Suroviny

mrkev 375 g
najemno nastrouhaná z 1 pomeranče
řepkový olej 120 ml
vejce 3 ks
velká
pomerančový likér 1 PL
lze vynechat
škrob 45 g
bramborový
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
sůl 1 špetka
na vymazání formy
na vysypání formy
na poprášení

Postup

1

Rozehřejte troubu na 175°C. Mrkev oškrábejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Vložte ji do mixéru spolu s pomerančovou kůrou a přilijte olej. Rozmixujte dohladka, ve směsi nesmějí zůstat žádné kousky.

2

Vyklepněte do směsi vejce a likér (pokud používáte) a pár minut mixujte. Ve velké míse metlou promíchejte všechny suché ingredience. Bábovkovou formu vymažte másle a vysypte polohrubou moukou. Smíchejte metlou mokré ingredience se suchými dohladka a vlijte do připravené formy – směs bude hodně tekutá.

3

Vložte do trouby a pečte zhruba hodinu dozlatova. Propečení můžete vyzkoušet pomocí špejle: pokud vyjde z těsta ven čistá, je bábovka hotová.

4

Vyjměte formu z trouby, nechte 15 minut zchladnout a pak vyklopte. Nechte úplně vychladnout, pak podle chuti poprašte moučkovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/11

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...