Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné cca 40 kuliček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2889 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 298 g
Tuky 144 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vábivá radost.

Suroviny

sněhové pusinky 200 g
pistácie 20 g
jemně nasekané
jemně nasekané
nastrouhaná
sušené třešně 20 g
jemně nasekané
mléčná nebo hořká, s vysokým obsahem kakaové hmoty (např. Valrhona)
Na polevu
s vysokým obsahem kakaové hmoty

Postup

1

Pusinky rozdrťte na drobečky (třeba válečkem); v žádném případě je nemelte v robotu najemno, hmota by pak neměla ten správný ‚skus‘. Drobky vsypte do mísy, přidejte ostatní přísady kromě čokolády a promíchejte, aby se vše rovnoměrně promísilo.

    2

    Čokoládu rozpusťte v misce postavené nad hrnec s horkou vodou nebo v mikrovlnné troubě, přilijte ji ke sněhové hmotě a tu propracujte tak, aby se všechno spojilo.

      3

      Chvíli nechte směs v chladu odpočinout a pak už tvarujte kuličky. Nemusíte se snažit o perfektní tvar, vždyť ruční práce – dnes tak ceněná – se vyznačuje právě milou nedokonalostí.

        4

        Potom rozpusťte čokoládu na polevu a kuličky v ní obalujte. Dá se to zvládnout pomocí dvou vidliček, jimiž každou kuličku uchopíte a ponoříte ji do polevy, nebo ji můžete vložit do papírového košíčku a v něm přelít čokoládou.

          Profi Tipy Tomáše Dražského, šáfkuchaře hotelu Four Seasons

          • Kombinace pistácií a sušených třešní je přesně to, co kuličkám dodá říz i pěknou barvu.
          • Sušené třešně koupíte u většiny prodejců oříšků nebo ve specializovaných prodejnách s kořením a čaji. Dobře si je ale prohlédněte, protože se místo nich často prodávají jen obarvené rozinky korintky. Přírodní sušená třešeň je středně růžová; příliš divoká barva je tedy podezřelá.

          Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

          Autor: redakce Apetitu

          Apetit 2004/12

          Komentáře

          13.11.2009 22:45
          Zajímalo by mě, jak dloluho dopředu se dají dělat, jak dlouho vydrží. Nikdo nezkoušel? Vypadají podle receptu báječně, tak mě zajímá, jaká je skutečost.
          14.09.2007 17:31
          Recept se nachází v č.12/04, str.45

          Apetit magazín

          Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
          • Tipy a triky

          Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

          Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...