Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Snickers koláč
ZDROJ: Moje Gotowanie
sdílet:
1.5/5 Počet hodnocení: 282
Do 45 minut Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4000 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 400 g
Tuky 240 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snickers koláč je lahodný nepečený dezert připomínající oblíbenou tyčinku. Spodní část tvoří korpus z čokoládových sušenek a karamelový krém. Vršek tvoří čepice z nadýchané šlehačky zdobené karamelem. Díky ní dezert nejen skvěle chutná, ale také vypadá slavnostně a výjimečně.

Suroviny

čokoládové sušenky 300 g
tmavá čokoláda 50 g
karamelové
čokoládové tyčinky
Snickers, nakrájená

Postup

1

Připravte korpus. Sušenky, nalámanou hořkou čokoládu a máslo pokojové teploty vložíme do mixéru a rozmixujeme na vlhkou drobenku. Vsypte do koláčové formy o průměru 25 cm a důkladně přitlate ke dnu i bokům. Uložte do lednice.

2

Bílou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni.

3

Mascarpone smíchejte s 200 g karamelového kondenzovaného mléka. Přidáváme ho postupně, aby se ingredience spojily v hladkou hmotu. Přidejte rozpuštěnou bílou čokoládu a stěrkou ji opatrně zapracujte do krému.

4

Korpus ve formě vyjměte z lednice a naplňte připraveným krémem. Vraťte koláč zpět do lednice na alespoň 2 hodiny. 

5

Vychlazená smetana vyšlehejte do nadýchané šlehačky a ozdobte jí vychlazený koláč.

6

Povrch koláče ozdobte mřížkou z karamelového kondenzovaného mléka a nakrájenou tyčinkou Snickers. Podávejte vychlazený.

Recept i fotografie převzaty z Moje Gotowanie.

TIPY REDAKCE

  • K přípravě korpusu můžete použít Oreo sušenky s čokoládovou náplní.
  • Karamelové kondenzované mléko můžete připravit sami z kondenzovaného mléka nebo z běžného mléka a cukru. V prvním případě vařte uzavřenou konzervu se slazeným kondenzovaným mlékem v horké vodě asi 2–3 hodiny. V druhém vařte 400 ml mléka na mírném ohni se 400 g cukru, míchejte, až hmota zhoustne a zhnědne.
  • Korpus s karamelovou náplní můžete nechat přes noc v lednici – druhý den pak ušlehejte smetanu a ozdobte.
  • Do krému můžeme přidat tyčinky Snickers nakrájené na malé kousky.
  • Karamelové kondenzované mléko na ozdobení se vám bude nejlépe nanášet cukrářským sáčkem. Můžete také použít obyčejný plastový sáček s odstřiženým rohem.
  • Na ozdobení můžete použít i nasekané pražené (klidně i solené pro zajímavý kontrast) arašídy.

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...