Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špagetová dýně zapečená se sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 62
Do hodiny Snadné Na 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1871 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 49 g
Tuky 143 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Znáte špagetovou dýni? Ne? Tak to vás musíme seznámit. A to konkrétně s tímto receptem na zapečenou špagetovou dýni se sýrem. Je rychlá, skvělá a naprosto úžasná. Naplněnou dýni po upečení promíchejte, abyste propojili její ‚špagetová vlákna‘ s rozpečeným sýrem.

Suroviny

špagetová, menší
bazalkové pesto 4 PL
+ k podávání
oregano 1 ČL
sušené
povoleného a dobře vyždímaného
ricotta 125 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
chilli sušené 1 špetka
nebo podle chuti
nastrouhaného (nebo jiného tvrdého, chuťově výrazného sýra)
nastrouhané
tymián
čerstvý, lze nahradit oreganem, na ozdobu

Postup

1

Rozpalte troubu na 220 °C. Špagetové dýně rozřízněte napůl (pozor, jde to ztuha, můžete si pomoci tak, že dýni vložíte na 3 minuty do mikrovlnné trouby, kde mírně změkne) a vydlabejte semínka.

2

V míse smíchejte smetanu, pesto, povolený a vyždímaný špenát a ricottu. Ochuťte solí, pepřem a chilli vločkami. Nakonec vmíchejte 100 g nastrouhaného gruyèru (nebo jiného sýra) a polovinu nastrouhané mozzarelly.

3

Všechny 4 poloviny dýně vložte do nižšího pekáčku řeznou stranou nahoru, osolte je a opepřete. Zbytek gruyèru rozprostřete do vydlabaných středů, pak na dýně rovnoměrně navrstvěte mix smetany, pesta, špenátu a sýrů. Povrch posypte zbytkem mozzarelly. Zakryjte pekáček volně alobalem a vložte do trouby.

4

Pečte 20 minut, pak sundejte alobal a pečte další 20 minut, dokud není dužina dýní měkká a sýr zlatavý a bublající.

5

Vyjměte, nechte 5 minut stát, pak vidličkou rozrušte dužinu tak, aby vznikly charakteristické třásně (špagety) a dužina se promíchala se sýrovou náplní. Posypte tymiánem nebo oreganem a podávejte s dalším pestem na případné pokapání.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč