Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špagety z jednoho hrnce
Špagety z jednoho hrnce
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Špagety z jednoho hrnce

3.3/5 Počet hodnocení: 19
Do 20 minut Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1024 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 113 g
Tuky 38 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Využijte doznívající letní úrodu a připravte si klasiku nejen italské kuchyně. Pokud máte rajčata i bazalku ze zahrádky, ušetříte spoustu peněz. Kouzlo receptu je ovšem nejen v surovinách, ale i ve snadné přípravě, vše uděláte v jedné pánvi! Těstoviny jsou lehké, svěží a jsou skvělou vzpomínkou na léto.

Suroviny

nebo linguine
rajče 250 g
velikost dle chuti a úrody – třešňová přepulte, ostatní minimálně rozčtvrťte
nakrájená na plátky
česnek 4 stroužky
celé stroužky, oloupané
chilli sušené ½ ČL
vločky
bazalka 2 snítky
+ na ozdobení
sůl
pepř
čerstvě drcený
olivový olej 2 PL
+ k podávání
strouhaný, k podávání

Postup

1

Do široké pánve vložte linguine, rajčata, cibuli, česnek, chilli, bazalku, osolte, opepřete a přilijte olej a 1 a 1/4 l vody.

2

Přiveďte k varu a zprudka vařte za častého promíchávání zhruba 9 minut, aby těstoviny byly al dente a většina tekutiny se odvařila. Rozdělte na talíři, přidejte bazalku, parmazán a zakápněte olivovým olejem.

NĚCO NAVÍC
Vody z vaření by mělo být tak akorát, na každou porci pár lžic. Pokud jí zbude více, zužitkujte ji na polévku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/9

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...