Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Španělská šunka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2507 kcal
Bílkoviny 200 g
Sacharidy 66 g
Tuky 149 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle šunka je lahůdková sama o sobě, proto není třeba komplikovaného doprovodu. Nicméně jemné nové brambory s voňavou zálivkou jsou důstojným doplňkem v tomto zajímavém ‚salátu‘. Můžete ho podávat jako předkrm, chuťovku i samostatné lehké jídlo.

Suroviny

pevné, malé
sůl
pepř
řapíkatý celer 1 ks
vnitřní žlutozelené lískty nechte celé, zbytek jemně nakrájejte
petrželka svazek
nasekaná
křen 2 PL
strouhaný, čerstvý
šunka 8 plátků
španělská
olivový olej

Postup

1

Pečlivě omyté brambory povařte v osolené vodě asi 12 minut doměkka. Sceďte a nechte trochu vychladnout.

2

Většinu citronové šťávy prošlehejte v misce se špetkou soli, s pepřem, celerem, petrželkou a křenem. Vmíchejte smetanu. Ještě teplé brambory nakrájejte a promíchejte se zálivkou. Je-li třeba, dosolte, opepřete a zakápněte citronovou šťávou.

3

Na talíř naaranžujte plátky šunky a trochu salátu, posypte lístky celeru a petrželky a zakápněte olejem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/3

Komentáře

02.04.2008 09:08
Recept se nachází v č.7/07, str.68

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...