Potěšte se vzpomínkou na řecké suvlaki! Báječně se na ně hodí šťavnaté tmavší maso z kuřecích stehýnek, známé jako stehenní řízky. Drobné kostičky jsou pro suvlaki typické. Výsledkem je opravdu šťavnatý špíz, který potěší malé i velké strávníky.
Suroviny
Postup
Kuřecí maso nakrájejte na drobné kostičky a aspoň na půl hodiny naložte do směsi oleje, oregana, soli a pepře. Pak maso střídavě s kousky bůčku a plátky cibule napíchejte na špízy a deset až dvanáct minut grilujte na uhlí nebo v troubě.
Podávejte s chlebovými plackami a jogurtem, který jste smíchali s nastrouhanou okurkou a dochutili.
Grilování
Rozhodně se nemusíte omezovat jen na teplé počasí! Pokud dostanete zálusk na cokoli z grilu, rozehřejte ten v troubě nebo rozpalte grilovací pánev. Grilování (rožnění) je vedle smažení či opékání na pánvi základním způsobem, jak připravovat minutky. Výhodou je i fakt, že na něj nepotřebujete mnoho tuku; často stačí jen marináda z naloženého masa.