Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Steak s omáčkou z červeného vína
Steak s omáčkou z červeného vína
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Steak s omáčkou z červeného vína

4.6/5 Počet hodnocení: 11
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1339 kcal
Bílkoviny 131 g
Sacharidy 23 g
Tuky 76 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na omáčku použijte stejné víno, jakým byste steak s chutí zapíjeli.

Suroviny

á 220 g
olivový olej
na potření
sůl mořská 2 ČL
pepř mletý 1 PL
drcený
fazolky zelené
dušené, k podávání
salát
směs zelených listů
Na omáčku z červeného vína
vinný ocet červený 20 ml
pepř mletý 1 ČL
drcený
vývar hovězí 190 ml
horký

Postup

1

Steaky připravte podle základního receptu. Potom je sejměte z pánve a udržujte v teple.

2

Teď připravte omáčku z červeného vína: do pánve, v níž jste opékali steak, vlijte víno i ocet, vsypte pepř a na vysokém plameni minutu dvě povařte. Přilijte vývar a tři čtyři minuty povařte, aby směs nepatrně zhoustla.

3

Steak přelijte omáčkou a podávejte s fazolkami a rukolou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...