Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Šťouchané brambory
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 71
Do 45 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1949 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 207 g
Tuky 104 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťouchané brambory jsou staročeská klasika, kterou jsme si dovolili lehce vylepšit. Štouchané brambory s voňavou cibulkou, slaninou a smetanou servírujte jako přílohou k masu, zeleninovým či luštěninovým placičkám. Vvýborně chutnají i samotné, třeba jako rychlá podzimní večeře.

Suroviny

typ B, oloupané
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
na nudličky
velká, na plátky
smetana 200 ml

Postup

1

Oškrábané brambory povařte asi 20 minut v osolené vodě doměkka. Slijte.

2

V pánvi na másle rozškvařte slaninu, přidejte cibuli a opékejte asi 5 minut dozlatova. Zalijte smetanou, osolte a opepřete. Do brambor vmíchejte cibulovou směs a zlehce zpracujte šťouchadlem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...