Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.9/5 Počet hodnocení: 16
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1776 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 45 g
Tuky 138 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

K tomu, aby byl salát neotřelý, nemusíte vymýšlet nové kombinace surovin – stačí u klasiky změnit způsob krájení a přidat zajímavý dresink. 

Suroviny

olivový olej panenský 1 PL
na 4 plátky
okurka 1,5 ks
polní či hadovka, nakrájená na dlouhé nudle pomocí škrabky na zeleninu nebo na špagety (spiralizérem)
rajčata cherry 250 g
rozpůlená
kalamata, vypeckované
bazalka 2 hrst
čerstvé
Na dresink
okurka ½ ks
polní nebo hadovka, oloupaná, nakrájená nahrubo
bazalka 2 hrst
kešú 70 g
pražené
oregano 1 hrst
nasekané
pažitka 2 PL
nasekaná
olivový olej panenský 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Přísady na dresink rozmixujte dohladka s 50ml vody(podle potřeby přidejte vody více), osolte a opepřete.

2

Halloumi opečte v nepřilnavé pánvi na oleji (anebo na grilovací pánvi) z každé strany 2 minuty, dozlatova.

3

Sýr natrhejte na kousky a na servírovacím talíři nebo v míse je smíchejte s ostatními přísadami a dresinkem, opepřete.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/7

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...