Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Studená mátová polévka s okurkou a rajčetem
Studená mátová polévka s okurkou a rajčetem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Studená mátová polévka s okurkou a rajčetem

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 636 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 33 g
Tuky 43 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévku podávejte pořádně vychlazenou, v horkých dnech i s kostkami ledu.

Suroviny

smetanový nebo řecký
máta svazek
plus lístky na ozdobu
z jednoho citronu
česnek 1 stroužek
prolisovaný
olivový olej 2 PL
sůl
pepř mletý
(chcete-li oloupaná), na kostičky nebo tenké proužky
nasekané
led kostky
k podávání

Postup

1

Rozmixujte jogurt s listy máty, citronovou šťávou, česnekem a lžící oleje. Osolte, opepřete a vmíchejte část nakrájené okurky. Přikryjte a dejte vychladit do ledničky.

2

Zbylou nakrájenou okurku promíchejte s kostičkami rajčete, trochou oleje, solí, pepřem a lístky máty.

3

Vychlazenou polévku podávejte ozdobenou kopečkem zeleniny, případně s kostkami ledu.

NĚCO NAVÍC
Ledové kostky můžete vyrobit z vody či ze sodovky a lístků máty nebo z mátového čaje. Tato polévka bude chutnat skvěle, když smetanový jogurt nahradíte jogurtem kozím nebo kozím kefírem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/6

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč