Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Šunkofleky tak trochu po italsku

Šunkofleky tak trochu po italsku

4.5/5 Počet hodnocení: 56
Do hodiny Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3993 kcal
Bílkoviny 191 g
Sacharidy 472 g
Tuky 144 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Česká klasika říznutá prvky italské kuchyně…

Suroviny

široké nudle a fleky 500 g
dýně ½ ks
menší
olivový olej 1 PL
vejce 5 ks
ricotta 200 g
nebo 200 ml mléka
piniové oříšky 1 hrst
nebo slunečnicová semínka
lze vynechat
strouhanka 4 PL
sůl
pepř

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 ºC. Do velkého hrnce dejte vařit vodu. Do vroucí vody vložte uzené maso a po 10 minutách dýni, kterou jste předem zbavili semínek a nakrájeli na větší kousky (dýni občas zkontrolujte, protože se může rychle rozvařit). Vařte dalších 10 minut a poté maso a dýni vyjměte a do stejné vody dejte vařit těstoviny. Čerstvé nechte vařit 5–7 minut; pokud používáte sušené fleky, řiďte se návodem na obalu. Jakmile jsou těstoviny hotové, slijte je a properte ve studené vodě. Přidejte lžíci olivového oleje.

2

Ve větší míse šťouchadlem na brambory rozmačkejte vařenou dýni. Uzené maso nakrájejte na malé kostičky.

3

Ricottu rozmíchejte s vajíčky a směs vlijte do rozmačkané dýně. Osolte a opepřete. Přidejte uzené maso a těstoviny a vše pořádně promíchejte. Dochuťte muškátovým oříškem.

4

Aby piniová semínka měla výraznější chuť, opražte je nasucho na teflonové pánvi a přidejte do těstovin.

5

Směs vlijte do vymazané zapékací mísy. Nechte zapéct 30 minut. Poté posypte strouhaným parmazánem smíchaným se strouhankou a pečte dalších 5 minut.

Recept je převzatý z knihy Hravá kuchařka, autorka Ilona Chovancová.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/10

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč