Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Superrychlá ryba na kari
Superrychlá ryba na kari
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Superrychlá ryba na kari

4.6/5 Počet hodnocení: 32
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 757 kcal
Bílkoviny 97 g
Sacharidy 38 g
Tuky 17 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jako přílohu k tomuhle hřejivému kari zkuste třeba hráškovou rýži. Superrychlá ryba na kari je dokonalé řešení pro ultrarychlou a výživnou večeři pro každý den. 

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
větší, nakrájená
česnek 1 stroužek
posekaný
kari koření 1 PL
rajče 400 g
konzervované
vývar zeleninový 200 ml
treska 600 g
bez kůže, na velké kusy
k podávání, lze nahradit rýží

Postup

1

Rozpalte olej v hluboké pánvi a zlehka na něm doměkka smažte cibuli a česnek (asi pět minut). Přidejte kari a za stálého míchání smažte jednu až dvě minuty, aby se rozvonělo. Pak přilijte rajčata a vývar.

2

Přiveďte k varu a přidejte rybu. Na mírném ohni vařte zhruba čtyři nebo pět minut, aby se rybí maso lehce dělilo na lupínky. Podávejte ihned, nejlépe s rýží či s arabským chlebem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/11

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...