Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Superzdravé banánovo-ovesné řezy
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 24
Do hodiny Velmi snadné Na 20 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1773 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 303 g
Tuky 40 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hrajte si s různými variantami. Místo mandlí dejte vlašské nebo lískové ořechy, datle nahraďte brusinkami... 

Suroviny

tuk
na vymazání formy
velké, zralé
sušené datle 40 g
nadrobno
sušené meruňky 40 g
propláchnuté horkou vodou, nakrájené
mandle plátky 40 g
vanilkový extrakt 1,5 ČL

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Hranatou formu o rozměrech cca 16 x 25,5 cm vymažte tukem a vyložte pečicím papírem tak, aby papír alespoň o 2 cm přečníval z formy.

2

Banány rozmačkejte vidličkou dohladka. Přidejte ovesné vločky, datle, meruňky, mandle, skořici a vanilkový extrakt. Pořádně promíchejte, směs naneste do připravené formy a přitiskněte spodkem lžíce. Pečte 30–35 minut dozlatova. Nechte zcela vychladnout a teprve potom nakrájejte na malé obdélníčky.

NĚCO NAVÍC

Ani v případě řezů se fantazii a chutím meze nekladou: můžete je přisladit stévií nebo meruňky nahradit čokofloky.

TIPY PRO ZDRAVÍ Aby byla snídaně opravdu zdravá, všechna semínka, oříšky, mandle a podobně musejí být vždy čerstvé, nesolené a nepražené. Ovesné vločky lze prostřídat třeba ječnými nebo pohankovými. Někteří celiaci mohou jíst oves, ale i v takovém případě je třeba použít zásadně výrobky pro ně určené (nabízí například Country Life).

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/9

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...