Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Švestkový džem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 71
Do hodiny Velmi snadné Na cca 1,2 litru

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3680 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 900 g
Tuky 0 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud máte rádi zavařeniny voňavější, přidejte ke švestkám badyán a kousek skořice.

Suroviny

kyselina citronová 1 ČL
cukr 400 g

Postup

1

Švestky omyjte, většinu vypeckujte a oloupejte.

2

Za stálého míchání vařte se 400 g krupicového cukru dohusta, pak přidejte lžičku kyseliny citronové, doslaďte cca 400 g cukru a vsypte zbývající švestky (rozpůlené, bez pecek, ale se slupkou), ještě chvíli vařte.

NĚCO NAVÍC: Pokud máte rádi zavařeniny voňavější, přidejte ke švestkám badyán a kousek skořice.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...