Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3562 kcal
Bílkoviny 182 g
Sacharidy 428 g
Tuky 101 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do malých kukuřičných tortill můžete zabalit úplně cokoli. Ugrilujte maso i různé druhy zeleniny, připravte dip a nechte hosty, aby si tuhle stavebnici sestavili sami.

Suroviny

nakrájená na kousky
na čtvrtky
podélně rozpůlená, zbavená semínek, na proužky
jarní cibulka 1 svazek
olivový olej 3 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
vymačkaná šťáva
malá, kukuřičná
petrželka 1 svazek
hladkolistá, nasekaná
klínky k podávání
Na marinádu
nakrájená nahrubo
česnek 3 stroužky
oloupaný
rajčatová passata - pyré 2 PL
lze použít i zakysanou smetanu
mletá + trocha navíc na posypání
sůl 2 ČL

Postup

1

Na marinádu rozmixujte cibuli a česnek najemno a přes plátno z nich vymačkejte šťávu do misky. Přidejte k ní ostatní přísady na marinádu, promíchejte a vložte kuřecí maso. Zakryjte a dejte marinovat – minimálně na 1 hodinu, ale klidně přes noc.

2

Druhý den napichujte kousky kuřete na špejle nebo grilovací jehly (pokud používáte špejle, namočte je do studené vody). Rozpalte gril na střední teplotu a opékejte na něm špízky ze všech stran – během grilování je můžete potírat marinádou – asi 10–12 minut. Zároveň opékejte také červenou cibuli, proužky papriky a celé jarní cibulky.

3

Grilovanou cibuli smíchejte s citronovou šťávou a dejte do misky. Do jiné misky vložte grilované paprikové proužky – můžete z nich sloupnout kůži –, promíchejte je s olejem, osolte a opepřete. Na větší talíř rozložte grilované cibulky a špízky. Na stůl přidejte i kukuřičné tortilly rychle opečené na grilu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...