Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Telecí řízek s quinoou, bylinkovým máslem a celerovou remuládou
Telecí řízek s quinoou, bylinkovým máslem a celerovou remuládou
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Telecí řízek s quinoou, bylinkovým máslem a celerovou remuládou

5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4002 kcal
Bílkoviny 220 g
Sacharidy 322 g
Tuky 198 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bylinkové máslo na tenhle způsob je absolutně bezkonkurenční, udělejte si ho do zásoby do mrazáku a pak už ho jen vytahujte kdykoli, když budete chtít brambory nebo maso s naprosto delikátní chutí!

Suroviny

telecí kýta 4 plátky
středně velké řízky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
vejce 2 ks
mléko 60 ml
strouhanka panko 150 g
quinoa 170 g
vločky
rostlinný olej
na smažení
100 g
lístky z červené řepy lze použít i šťovík
řepné lístky nebo výhonky na ozdobení
Na bylinkové máslo
nakrájená nadrobno
kapary 1 PL
okapané a nasekané
petrželka 1 hrnek
jemně nasekaná
kerblík ½ hrnku
jemně nasekaného
estragon ¼ hrnku
jemně nasekaný
česnek 1 stroužek
drcený
máslo 150 g
změklé
Na celerovou remuládu
celer 500 g
bulvový, oloupaný a nakrájený na tenké sirky

Postup

1

Na bylinkové máslo vložte šalotku, kapary a víno do rendlíku, přiveďte k varu a vařte 2 minuty, nebo dokud se víno skoro neodpaří. Odložte a nechte vychladnout.

2

Do robotu nasypte bylinky a česnek, několika pulzy je promixujte, přidejte máslo, promixujte a nakonec přidejte šalotkovou směs a rozmixujte dohladka.

3

Máslo vytvarujte do válečku, zabalte do potravinářské fólie, na koncích zauzlujte jako bonbon a dejte na několik hodin chladit.

4

Na remuládu smíchejte v misce crème fraîche, citronovou šťávu a celer, osolte a opepřete podle chuti. Odložte do chladu.

5

Maso rozklepejte paličkou na rovnoměrnou tloušťku cca 1/2 cm. Do jedné misky dejte mouku smíchanou se solí a pepřem, do druhé rozklepněte vejce a prošlehejte je s mlékem a do třetí umístěte strouhanku smíchanou s quinoovými vločkami.

6

Řízky obalujte v mouce, potom ve vejcích s mlé- kem a nakonec ve strouhankové směsi, obal na maso jemně, ale důkladně přitlačte hřbetem prstů.

7

Obalené řízky smažte v pánvi ve vyšší vrstvě oleje 4–6 minut z každé strany dozlatova. Potom je nechte okapat na papírové utěrce.

8

Řízky podávejte s několika plátky bylinkového másla, celerovou remuládou a s řepnými lístky a výhonky jako ozdobou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč