Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Teplý kuřecí salát s nudlemi
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1899 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 99 g
Tuky 109 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Opravdová lahůdka z masa, které zbylo od včerejška. Nápaditá večeře pro celou rodinu.

Suroviny

Hlavní
nudle rýžové 100 g
tenké (2 smotky)
hráškové lusky 200 g
podélně rozkrojené
velká, na tenké proužky
bazalka 2 hrsti
čerstvá
vařená, pečená nebo uzená
Na zálivku
olivový olej 6 PL
majonéza 2 PL
vrchovaté lžíce
sůl
pepř

Postup

1

Nudle vložte do varné mísy a zalijte je vroucí vodou. Dejte jim asi čtyři minuty na to, aby nabyly na objemu a změkly.

2

Všechny suroviny na zálivku smíchejte a ochuťte podle vlastního uvážení. Slijte nudle a vraťte je do mísy. Přidejte hrášek, papriku, bazalku a polovinu dresinku. Jemně promíchejte.

3

Rozdělte nudle do misek. Nakrájejte maso a naaranžujte ho na ně. Zakapejte zbylou zálivkou a servírujte. Trocha jemně nastrouhaného zázvoru, získá večeře pořádnou razanci!

Tip apetitu
Rýžové nudle Safoco pocházejí z Vietnamu, jsou lehounké, vlasové, nerozbřednou a hodí se i ke smažení. Jsou snadno stravitelné. .

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/7

Komentáře

02.09.2007 15:30
Recept se nachází v č.7/05, str.11

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...