Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Terina s modrým sýrem, mascarpone a ořechy
Terina s modrým sýrem, mascarpone a ořechy
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Terina s modrým sýrem, mascarpone a ořechy

4.2/5 Počet hodnocení: 17
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2969 kcal
Bílkoviny 105 g
Sacharidy 45 g
Tuky 265 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodný důkaz toho, že terina nemusí být jen paštika z masa. Díky pikantnímu sýru se sušeným ovocem tak pohostíte i vegetariány.

Suroviny

lískové oříšky 3 PL
na čtvrtky
sušené meruňky 1,5 PL
sekané, propláchnuté
pepř ½ ČL
drcený
med 1 ČL
např. Bleu d’Auvergne, gorgonzola, modřenín, s odkrojenou kůrkou, na kostky

Postup

1

V míse vidličkou rozmačkejte 150 g mascarpone. Přimíchejte ořechy, meruňky, pepř a med. V jiné misce zlehka smíchejte plísňový sýr se zbytkem mascarpone tak, aby kostky zůstaly co nejvíce v celku.

2

Vyložte chlebíčkovou formu fólií a nechte ji přečnívat. Třetinu sýrové směsi rozprostřete na dno. Na to navršte ořechovou směs a na ni zbytek sýrové. Uhlaďte a zakryjte přečnívající fólií. Nechte v ledničce aspoň hodinu odpočinout. Před podáváním vyklopte a sejměte fólii. Podávejte s medovou omáčkou s ořechy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/2

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...