Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s kadeřávkem, kozím sýrem a semínky
Těstoviny s kadeřávkem, kozím sýrem a semínky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny s kadeřávkem, kozím sýrem a semínky

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2638 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 321 g
Tuky 93 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nápad na zdravou rychlovku oceníte nejen během vánočního pečení.

Suroviny

olivový olej 2 PL
+ trocha na zakápnutí
česnek 4 stroužky
neoloupané, rozmáčknuté
větší, nakrájené na tenká půlkolečka
tymián 4 snítky
lístky otrhané a nasekané nadrobno
těstoviny 340 g
čerstvé, my jsme koupili celozrnné od cerstvapasta.cz
sůl
pepř
cerstve mletý
semínka 1 PL
směs lněných, dýňových, sezamových...

Postup

1

V pánvi s vyšším dnem rozehřejte olej a na středním plameni na něm opékejte česnek s cibulí, aby začala hnědnout. Ztlumte plamen, osolte a nechte cibuli ještě 10–15 minut karamelizovat, česnek vyhoďte. Mezitím vyřízněte z kadeřávku tuhý střed a listy nakrájejte nahrubo.

2

Do cibule vmíchejte tymián a kadeřávek a opékejte, aby byl kadeřávek na skus.

3

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu v osolené vroucí vodě. Sceďte a vmíchejte k cibuli a kadeřávku. Osolte, notně opepřete a vmíchejte rozdrobenou třetinu sýra. Rozdělte na talíře, na ně rozdrobte zbylý sýr, zakápněte olivovým olejem a posypte semínky podle chuti.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/12

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...