Středomořská klasika, kterou připravíte i na chatě, chalupě na dovolené s miniaturní kuchyňkou nebo na táboře. Zapečené těstoviny s tuňákem, rajčaty a sýrem jsou prostě skvostné.
Suroviny
těstoviny
400
g
vrtule, penne
sůl
na osolení vody
tuňák (konzerva)
200
g
bazalkové pesto
190
g
čedar
100
g
strouhaný
rajčata cherry
250
g
rozpůlená
pepř
Postup
1
Těstoviny dejte vařit podle návodu. Mezitím vyklopte tuňáka do mísy a přidejte pesto. Zpracujte vařečkou. Vmíchejte třetinu sýra a všechna rajčata. Zahřejte gril na vysokou teplotu.
2
Těstoviny slijte a smíchejte se směsí v míse. Pak vše vsypte do mělké zapékací nádoby a posypte zbývajícím sýrem. Nádobu dejte pod gril a 3–4 minuty zapékejte, aby se sýr tak tak roztekl. Podávejte nejlépe se zeleným salátem.