Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Thajské červené kari s kuřetem a fazolkami
Thajské červené kari s kuřetem a fazolkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Thajské červené kari s kuřetem a fazolkami

3.7/5 Počet hodnocení: 25
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2009 kcal
Bílkoviny 147 g
Sacharidy 237 g
Tuky 45 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pořádně pikantní červené kari zažene každé zimní nachlazení! 

Suroviny

nudle rýžové 120 g
skleněné vlasové + další na podávání
rostlinný olej 2 PL
červená
2 konzervy
třtinový cukr 50 g
tmavý
rybí omáčka 60 ml
chilli sušené ½ ČL
drcené, lze nahradit nasekanou červenou chilli papričkou
fazolky zelené 350 g
bez kosti a kůže, nakrájená napříč na velmi tenké plátky
bazalka ¼ hrnku
thajská, lístky nasekané + 1 velká snítka

Postup

1

Nudle namočte na 15 minut do teplé vody a potom je slijte.

2

Mezitím v kastrolu nebo hluboké pánvi rozehřejte olej a 2 minuty na něm opékejte a míchejte kari pastu. Přidejte až 3 hrnky vody (podle toho, jak moc chcete omáčku hustou, resp. řídkou), kokosové mléko, třtinový cukr, rybí omáčku a chilli. Přiveďte k varu a vložte nudle a šikmo překrájené zelené fazolky. Vařte na středním ohni 3–5 minut.

3

Nakonec přidejte kuře a snítku bazalky. Vařte ještě asi 2 minuty, aby bylo maso uvařené, ale stále šťavnaté. Odstraňte bazalku. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte. Kari rozdělte do misek, posypte čerstvou nasekanou bazalkou a podávejte s dalšími uvařenými nudlemi. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...