Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tiramisu do skleničky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 97
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6184 kcal
Bílkoviny 183 g
Sacharidy 205 g
Tuky 510 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Toto tiramisu do skleničky je jednoduché a mezi dezerty nemá velkou konkurenci! Jen je třeba použít zaručeně zdravotně nezávadná vejce – neprocházejí totiž tepelnou úpravou. Tradiční italský dezert postupně navrstvěte do šesti skleniček. Cukrářské piškoty, krém z mascarpone a čokoládová poleva v nich krásně vyniknou a vám odpadá starost s úhledným krájením dezertu.

Suroviny

(dejte do chladu)
(dejte do chladu)
sůl 1 špetka
káva 250 ml
vlažná, silná – uvařená, překapaná nebo instantní
tmavá čokoláda 200 g
kakao 4 PL
na posypání dezertu

Postup

1

Žloutky s cukrem utřete do pěny. Vetřete k nim mascarpone a šlehejte dál.

2

Bílky vyšlehejte na tuhý sníh (ve zcela čisté chladné misce a se zrnkem soli) a zatřete k mascarpone.

3

Kávu a víno smíchejte v misce. Ve směsi postupně namáčejte piškoty, neměly by se ale rozmočit. Rozložte je na dno šesti sklenek nebo větší ploché misky. Čokoládu se smetanou rozpusťte v kastrůlku.

4

Piškoty, mascarpone a čokoládu střídavě vrstvěte do sklenek nebo do mísy. Tiramisu přetáhněte fólií, vychlaďte a před podáváním posypte každou porci kakaem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

26.05.2016 08:30

Opravdu nejlepší tiramisu jaké jsem kdy dělala! Nemá chybu...

07.07.2010 13:02
to je přesně to tiramisu, které jsem hledala. vždycky jsem měla takové tuhé a tohle je opravdu delikatesa. šlehačku jsem dala akorát s rostlinným tukem -creamfain od ramy, takže jsem trošku odlehčila, ale jinak opravdu delikatesa
26.11.2008 13:36
vyzkoušela jsme spousty druhů tiramisu a nikdy mne moc neoslovily až na tohle. Naprosto vynikající spojení všech chutí. Všem vřele doporučuji. Nejlepší je to dělat z domácích vajec. Zkoušela jsem do kávy místo dezertního vína nalít obyčené a přidat celou skořici a cukr, řekla bych že to v téhle kombinaci bylo ještě lepší než s vínem dezertním.
30.01.2010 12:12
myslím že tiramisu je jen jedna. není víc druhů. tiramisu je prostě tiramisu. patří do něj ještě amaretto a rozhodně tam nepatří čokoláda. když se dělá s jahodami nebo s čímkoli, už to není tiramisu ale nepečený dort.
06.08.2008 07:54
predtým ako som neochutnala toto tiramisu, myslela som si že tiramisu je skutočne len gebuzina, tento recept zmenil moj pohlad, lahodný krém a čokoláda sa len tak rozplývali na jazyku, proste super
20.07.2008 18:55
Může mi někdo napsat, jak velké jsou porce, když jich je z toho receptu šest? Potřebuji udělat třicet jednoporcových moučníků a nevím, jestli tohle nebude příliš velké. Děkuji.
24.03.2007 21:12
Nezávadné vejce
21.03.2007 20:16
no ale ja si myslim ze i v domacim chovu najdeme obcas nejake to zkazene vajicko...
21.03.2007 08:39
Zdravim, verim, ze je vysledek opravdu vytecny, ale problem je s temi vejci - kde sehnat opravdu zdravotne nezavadna vejce??? a jak je rozeznat od tech spatnych... :-))
21.03.2007 18:20
mi máme domácí chov.. takže jsou čerstvá a nezávadná zaručeně, ale kde je sehnat jinak by mě taky zajímalo.. možná se obrátit na nějakého známého, který je chová?

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...