Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tiramisu ve sklenici bez vajec
ZDROJ: Maria Panzer / Einfach Backen
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 71
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1878 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 99 g
Tuky 153 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tiramisu do skleničky je absolutní hit každého večírku. Tohle tiramisu je bez vajec a proto je vhodné i pro ty, kteří k syrovým žloutkům či vejcím nemají důvěru. Díky mascarpone, smetaně a amarettu je krém dokonale nadýchaný a lahodný i bez vajec. Servírování ve skleničkách je nejen praktické (každý dostane svou skleničku a odpadá tak složité dělení na porce), ale díky vrstvení také velmi efektní.

Postup

1

Kávu uvařte a nechte zcela vychladnout, poté vmíchejte amaretto. Připravte si 6 dezertních sklenic (každá o objemu 125 ml).

2

Smetanu vyšlehejte ručním šlehačem dotuha, odložte stranou.

3

Mascarpone šlehejte s moučkovým cukrem a vanilkovým extraktem na nízké otáčky, až se vše spojí.

4

Poté stěrkou opatrně vmíchejte připravenou šlehačku.

5

Krémem naplňte cukrářský sáček s kulatou špičkou o průměru asi 1 cm.

6

Třetinu piškotů nalámejte na menší kousky a naplňte do skleniček. Zalijte 1–2 lžícemi kávové směsi. Pomocí sáčku na piškoty naneste tenkou vrstvu krému. Opakujte ještě dvakrát. Poslední bude vrstva krému.

7

Krém uhlaďte lžící. Pomocí sítka posypte povrch kakaem. Dejte alespoň na 30 minut do lednice. Těsně před podáváním posypte ještě jednou kakaem.

NĚCO NAVÍC
Aby mohli mlsat i děti, můžete pro ně směs kávy a amaretta jednoduše nahradit vychlazeným kakaem.

Zdroj: Maria Panzer / Einfach Backen

Související články

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...