Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4/5 Počet hodnocení: 10
Do 20 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 773 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 13 g
Tuky 49 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Inspirovali jsme se tatarákem z restaurace Na Kopci, kde vaječný žloutek zastupuje majonéza. Bude vám chutnat!

Suroviny

viz Chytré rady navíc
drobné, pokrájené
jarní cibulka 1 ks
najemno
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná
majonéza 1 PL
olivový olej 1 PL
podle chuti
worcesterská omáčka 1 ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Na dokončení
olivový olej
opečený, k podávání
česnek 1 stroužek
k podávání

Postup

1

Maso umelte, promíchejte se všemi přísadami a ochutnejte. Podle potřeby ještě přidejte jakoukoli z přísad – každý člověk má jiné chutě.

2

Dotáhněte lžící olivového oleje. Podávejte na smažených topinkách potřených česnekem.

CHYTRÉ RADY NAVÍC

  • Na tatarák je nejlepší pravá hovězí svíčková, postačí ale i roštěnka nebo takzvaný váleček – libový pruh masa z kýty.
  • Maso na tatarák se dá připravit několika způsoby. Hovězí svíčkovou můžete naškrábat, ale stačí ji i nakrájet na drobné kostičky. Je tak měkká, že se při míchání ještě dále rozmělní a pak se rozplývá na jazyku. Roštěnku jednou umelte v mlýnku na maso, váleček umelte dvakrát. Sekání v kuchyňském robotu rozmělní maso příliš najemno.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/10

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...