Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tortilly z trouby se žampiony a sýrem brie
Tortilly z trouby se žampiony a sýrem brie
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Tortilly z trouby se žampiony a sýrem brie

4.3/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1258 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 152 g
Tuky 44 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zapečené palačinky jsou vždycky hit, tak proč si ještě víc neusnadnit práci a nepoužít tortilly? Na rozdíl od palačinek budou mít navrch pěkně křupavou kůrčičku s roztékajícím se sýrem – jedním slovem blaho!

Suroviny

na opečení žampionů + na vymazání pekáčku
nakrájené na plátky
česnek 1 stroužek
sůl
pepř
čerstvě mletý
bazalka 1 hrst
nasekaná
přepůlená
nakrájený na plátky
nastrouhaný najemno
olivový olej

Postup

1

Rozehřejte troubu na 200°C (horkovzdušnou na 180°C) a vymažte pekáček máslem. Oříšek másla rozehřejte na pánvi a opečte na něm plátky žampionů, v polovině opékání vsypte česnek. Pak osolte, opepřete, přidejte do pánve 3 lžíce zakysané smetany a nasekané lístky bazalky. Natřete houbovou směsí polovinu každé tortilly, přeložte ji do trojúhelníku a dejte do zapékací nádoby. Na každý dílek tortilly položte plátek sýra. Lžící naneste na tortilly tu a tam zbylou zakysanou smetanu, navrch vše posypte parmazánem a pokapejte troškou olivového oleje. Vložte do trouby a pečte 10–15 minut dozlatova.

NĚCO NAVÍC
Večeři můžete doplnit salátem z vařené červené řepy. Řepu nakrájejte natenko na mandolíně nebo ji nastrouhejte nahrubo. Na zálivku smíchejte šťávu z 1 malého pomeranče, trochu šťávy z citronu, 2 lžíce řepkového oleje, sůl, čerstvě mletý pepř a špetku mletého římského kmínu. Promíchejte s řepou a posypte nasekanou hladkolistou petrželkou.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/5

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...