Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Toust s banánem, máslem & rumem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4105 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 697 g
Tuky 45 g
Vláknina 64 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vzhledem k množství rumu, který se do této luxusní nepečené verze žemlovky lije, ji můžete podávat mládeži až od osmnácti let. Hvězdičku však získala nejen za nepřístupnost, ale také za rychlou a snadnou přípravu a úžasnou chuť. 

Suroviny

agávový sirup 125 ml
chleba 8 plátků
světlý nebo brioška
rum 125 ml
bílý
vanilková zmrzlina
k podávání, podle chuti

Postup

1

V misce promíchejte agávový sirup a rozpuštěnou polovinu másla. Na středním ohni rozehřejte velkou nepřilnavou pánev. Plátky chleba potřete agávovou směsí a opékejte po dávkách 2 – 3 minuty z každé strany dozlatova. Odložte.

2

Použitou pánev vytřete dosucha papírovou utěrkou a znovu rozehřejte na silném ohni.

3

V misce dobře promíchejte banány pokrájené na silnější kolečka spolu s cukrem. Opékejte 1 – 2 minuty z každé strany, aby zkaramelizovaly. Odstavte, opatrně vlijte alkohol a přidejte zbylé máslo. Promíchejte a odložte.

4

K podávání dejte na opečené plátky chleba podle chuti zmrzliny a vše pokryjte banány s rumem. Ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/2

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...