Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tousty s kozím sýrem, meruňkovým džemem a tymiánem
Tousty s kozím sýrem, meruňkovým džemem a tymiánem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tousty s kozím sýrem, meruňkovým džemem a tymiánem

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 346 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 46 g
Tuky 12 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Obyčejný toust nemusí být nuda! K výrazné chuti kozího sýra se hodí téměř cokoli sladkého. Kromě meruněk například fíkový džem, nakládané brusinky nebo pomerančová marmeláda.

Suroviny

chleba bílý 4 plátky
meruňkový džem 4 PL
čerstvý
tymián 1 snítka
otrhané lístky
změklé, na potření

Postup

1

Namažte dva krajíce džemem a kozím sýrem, posypte tymiánem a přiklopte zbylými krajíci.

2

Rozehřejte pánev s nepřilnavým povrchem. Chléb zvenčí potřete máslem a na pánvi opečte dozlatova. Rozkrojte a ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC
Kozí sýr je v kombinaci s meruňkovým džemem a tymiánem nejlepší, ale ne každý ho má v oblibě. Stejně tak můžete použít i čerstvý sýr z kravského mléka nebo také třeba nastrouhaný tvrdý sýr, který se pak v sendviči krásně rozteče.

Foto: Alex Luck, Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...