Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Treska ve slanině s kapustou
Treska ve slanině s kapustou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Treska ve slanině s kapustou

4.1/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné Na 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3284 kcal
Bílkoviny 438 g
Sacharidy 31 g
Tuky 140 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ryba je lehká a dietní, zimní grády získala díky plátkům slaniny a kapustě.

Suroviny

treska 4 filety
vyšší, lze použít i jinou bělomasou rybu
hořčice hrubozrnná 2 PL
slanina 8 plátků
suché
rostlinný olej 1 PL
hlávky, lze použít i špičaté zelí, nakrouhané najemno
mražený hrášek 150 g
česnek 1 stroužek
velký, podrcený
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
k podávání

Postup

1

Rozehřejte troubu na 190°C. Filety tresky potřete hořčicí a každý kousek pevně zabalte do dvou plátků slaniny. Vložte do zapékací misky, podlijte 100ml bílého vína a 15 minut pečte.

2

V pánvi rozehřejte olej, přidejte kapustu nebo špičaté zelí a na prudším ohni opékejte 3 mi- nuty, pak přihoďte hrášek, česnek a zbylé víno. Osolte, opepřete a vařte další 2 minuty, aby hrášek povolil.

3

Kapustu s hráškem rozdělte na čtyři talíře, přidejte rybu a přilijte šťávu z pánve i pekáčku. Servírujte s bramborovou kaší.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/11

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...