Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Trojctihodná roláda
Trojctihodná roláda
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Trojctihodná roláda

5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Pro zkušené Pro 12–15 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10800 kcal
Bílkoviny 445 g
Sacharidy 53 g
Tuky 957 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Roláda, kterou uctíte celé široké příbuzenstvo! Je jí dost pro všechny, ale hlavně před vámi každý smekne. A před roládou také, je totiž opravdu úctyhodná...

Suroviny

libový, bez kosti
česnek 4 stroužky
drcené
sůl
pepř
čerstvě mletý
kopřiva 500 g
lístky mladých kopřiv, spařených vroucí vodou, vymačkaných a nasekaných nahrubo, nebo špenátu
máslo 120 g
kuře 1 ks
cca 1,7 kg, vykostěné na roládu (viz Něco navíc)
na kostičky
odblaněná
rostlinný olej
na opékání

Postup

1

Vepřový bůček nařežte na plát a rozložte na pracovní plochu. Potřete česnekem, osolte, opepřete a rozložte na něj kopřivy. Poklaďte plátky másla a navrch plátu vepřového bůčku položte plát kuřete kůží dolů. Dobře osolte.

2

Mandle opečte na pánvi nasucho dozlatova. Vyjměte a vsypte slaninu, vyškvařte, přidejte játra a zprudka je 1–2 minuty opečte (aby uvnitř zůstala růžová).

3 Játra se slaninou dejte ke kraji plátu, přisypte mandle, důkladně osolte a opepřete, zakápněte smetanou, zarolujte a pevně zavažte kuchyňským provázkem.

3

Roládu zprudka opečte na oleji v pekáčku nebo velkém hrnci ze všech stran dozlatova. Podlijte trochou vody, dejte do trouby vyhřáté na 160°C a pečte 2–2,5 hodiny doměkka. Průběžně přelévejte výpekem.

NĚCO NAVÍC
Pokud si na vykostění kuřete netroufáte, občas je možné koupit plát u řezníka. Nebo použijte kuřecí prsa s kůží, nařežte je a lehce naklepejte do stejné výšky a pak rozložte kůží dolů na bůček.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/4

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...