Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tuňák s těstovinami a hráškem
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 14
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4214 kcal
Bílkoviny 175 g
Sacharidy 200 g
Tuky 298 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pestré těstoviny s vůní a chutí středomoří.

Suroviny

středně velká, nakrájená
olivový olej 1 PL
těstoviny 300 g
mražený hrášek 150 g
tuňák (konzerva) 200 g
bez nálevu
nebo zakysaná
sůl
pepř
čerstvě mletý černý
na dochucení

Postup

1

Ve větší silnostěnné pánvi opékejte na olivovém oleji cibuli a anglickou slaninu, dokud cibule nezměkne. Mezitím vařte těstoviny podle pokynů na obalu, aby zůstaly pevné na skus. K cibulce přidejte rajčata a prohřejte.

2

Tři minuty před tím, než se dovaří těstoviny, k nim přidejte hrášek. Slijte a zamíchejte spolu s tuňákem do rajčatové omáčky. Lehce přimíchejte smetanu, osolte, ochuťte trochou pepře a tabasca. Podávejte stylově v miskách.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

02.09.2007 13:08
Recept se nachází v č.6/05, str.14

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...