Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tuňák v pepřové krustě se žloutkovou omáčkou

Tuňák v pepřové krustě se žloutkovou omáčkou

3.9/5 Počet hodnocení: 19
Do 20 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2875 kcal
Bílkoviny 150 g
Sacharidy 29 g
Tuky 237 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuňákové steaky se žloutkovou omáčkou a citronovou šťávou.

Suroviny

vařený
sůl mořská
olivový olej extra panenský 125 ml
tuňák 4 ks
steaky asi 3 cm silné (po 150-200g)
pepř 4 PL
směs, drcené, sečuánský, černý a zelený
tymián snítek
při podávání

Postup

1

Na omáčku utřete žloutky s citronovou šťávou a špetkou soli. Pomalu, za stálého šlehání, přikapávejte tolik oleje, až vám vznikne hustá omáčka. Uložte do chladu.

2

Pepře promíchejte se lžičkou soli a ve směsi obalte tuňákové steaky. Rozpalte grilovací pánev nebo desku a opékejte na ní plátky tuňáka dvě minuty z každé strany – měl by zůstat uvnitř ještě trochu syrový a šťavnatý.

3

Vyjměte a ostrým nožem nakrájejte na asi 2cm proužky. Jednotlivé porce doplňte omáčkou a posypte sekaným tymiánem. Podávejte se salátem, skrojkem citronu a křupavým pečivem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...