Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tuňáková pěna
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 909 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 7 g
Tuky 67 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rybičková pomazánka jinak! Pěna je lehká i díky tomu, že neobsahuje majonézu. Můžete ji podávat na chlebíčkách nebo jako dip. A vyrobit ji lze předem!

Náš tip: Chcete změnu? Připravte si například slavnostní tuňákovou pomazánku podle našeho videoreceptu

 
Skryt pre seznam

Suroviny

balzamikový ocet 1 PL
sójová omáčka světlá 1 PL
tuňák (konzerva) 300 g
nakrájené
sůl
pepř
čerstvě mletý
kapary
propláchnutých a nasekaných
bageta
k podávání
olivový olej
na pokapání
na ozdobu

Postup

1

Smíchejte společně ocet, citronovou šťávu a sójovou omáčku. Tuňáka pár pulzy v mixéru či ručně podrťte. Přidejte směs octa, citronové šťávy a sójovky a rozmixujte dohladka.

2

Kousek po kousku opatrně vmixujte máslo – v robotu se směs snadno zahřeje, máslo se rozpustí a nespojí se směsí, postupujte tedy opatrně a kousek másla přidejte, až když se předchozí zcela vstřebá. Na závěr ručně vmíchejte crème fraîche a nasekané kapary a dochuťte solí a pepřem.

3

Bagetu nakrájejte na plátky a rozložte je na plech. Každý mírně pokapejte nebo potřete troškou olivového oleje. Troubu rozehřejte na 190 °C, vložte plech s bagetami a pečte 10–12 minut, dokud nejsou bagety křupavé a zlatavé.

4

Nechte vychladnout, pak potřete pěnou, posypte pepřem a ozdobte lístky rukoly.
 

NĚCO NAVÍC 
Pěna vydrží v lednici v dobře uzavřené nádobě až 3 dny. Pokud chcete výsledek trochu ostřejší, vynechte kapary a přidejte špetku chilli a podrcený stroužek česneku.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...